ارتودنسی نامرئی دندان

ارتودنسی نامرئی دندان (اینویزیلاین) روشی برای صاف و مرتب دندان هاست بدون اینکه ظاهر شما در طول درمان تغییر کند. در این روش درمان لوازم ارتودنسی چه ثابت، چه متحرک بصورت شفاف و بی رنگ هستند.

شامل سه روش:

۱. الاینر شفاف متحرک

۲. ثابت با براکت بی رنگ سرامیکی

۳. پشت دندانی یا لینگوال میشود.

در واقع ارتودنسی نامرئی؛ درمانیست با حفظ زیبایی حین درمان.

انواع ارتودنسی نامرئی 

متخصصان ارتودنسی برای رفع این نگرانی شروع به ابداع روش جدیدی کردند، اولین تغییری که ایجاد شد معرفی براکت های سرامیکی بود. در این سیستم جنس براکت ها از فلز استیل به سرامیک فشرده تغییر یافت و میزان دیده شدن سیستم ارتودنسی کاهش پیدا کرد ولی هنوز سیستم ارتودنسی قابل دیده شدن بود. در نسل بعدی ارتودنسی ارتودنسی لینگوال به وجود آمد. همان طور که قبل تر اشاره شد براکت ها به صورت روتین در سطح بیرونی (باکال) نصب می شوند ولی در سیم لینگوال، براکت دو سطح پشتی رو به زبان (لینگوال) قرار می گیرد این نوع ارتودنسی به صورت کلی نامرئی و موسوم به ارتودنسی نامرئی دندان (invisalign) است.

انواع روش های ارتودنسی نامرئی:

۱. ارتودنسی لینگوال:

عکس ارتودنسی لینگوال

در این روش سیم و براکت ارتودنسی در سطح پشتی دندان (لینگوال یا سمت زبانی) قرار می گیرد و کاملا غیر قابل رویت است. این روش برای متخصص ارتودنسی نسبت به ارتودنسی باکال پیچیدگی بیشتری دارد زیرا دسترسی به سطح لینگوال دشوارتر است و تنظیم، تغییر براکت و متریال ابزار منحصر به فرد خود را دارد.

بر خلاف ارتودنسی ثابت دندان که آزردگی ناشی از سیم براکت بیشتر در ناحیه داخلی لب و گونه است، در سیستم لینگوال این آزردگی مربوط به زبان است. دسترسی بیمار نیز جهت مسواک زدن مقداری سخت تر است البته به علت جریان مداوم بزاق اولین سطح ریسک پوسیدگی کمتری از ارتودنسی باکال دارد.

۲.ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی

همان ارتودنسی ثابت با براکت های سرامیکی سفید یا بی رنگ هستند که توسط سیم به یکدیگر متصل شده و تقریبا نیمه نامرئی محسوب میشوند.

۳. ارتودنسی با الاینر شفاف متحرک

ارتودنسی نامرئی با الاینر

در سیستم الاینر، سیم براکت به طور کامل حذف می شود. به جای براکت زوائد همرنگ دندان به نام اتچمنت روی سطح دندان متصل می گردد به جایگزین سیم ارتودنسی الاینر که ورقه ای پلاستیکی و شفاف است برای حرکت دندان و اصلاح نامرتبی استفاده می شود.

 

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “ارتودنسی نامرئی دندان”

Leave a Reply

Gravatar